αγια-τριαδα

Κατεδαφίζονται όλα τα επικίνδυνα κτίρια στο Κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαικού

Θετική ήταν η ανταπόκριση στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού που απεστάλη προς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου η εταιρεία να προχωρήσει στην κατεδάφιση των ετοιμόρροπων και δυνητικά επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών κτιρίων, στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της.

Ο χώρος, μεταξύ Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαικού και πλησίον του Κέντρου Αναψυχής Αξιωματικών – Υπαξιωματικών (ΚΑΑΥ), αποτέλεσε στο παρελθόν σημαντικό σημείο αναφοράς, περιλαμβάνοντας μια από τις διασημότερες παραλίες της περιοχής, σφύζοντας από κόσμο και αποτελώντας χώρο διεξαγωγής μεγάλων συναυλιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Με τα χρόνια, ωστόσο, να περνούν, το κάμπινγκ αφέθηκε να ρημάζει και τελικά να οδηγείται σε απαξίωση και να κλείνει οριστικά, παρουσιάζοντας πλέον τη σημερινή εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, με τις εγκαταστάσεις να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική υγεία και την ασφάλεια παραθεριστών και λουόμενων.

Κατάσταση χρόνια, που παρά τις συνεχείς προσπάθειες και επαφές του Δήμου Θερμαϊκού με το ΤΑΙΠΕΔ, βάζει φρένο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ανάπτυξη μέσω της επιζητούμενης αξιοποίησης του χώρου, που υπόσχεται να προκαλέσει μια σειρά αλυσιδωτών εξελίξεων με θετικό πρόσημο για τον τόπο.

Εξελίξεις, όπως η προσέλκυση επενδυτών, η λειτουργία νέων επιχειρήσεων, η ενίσχυση της απασχόλησης και κατ’ επέκταση, η κατακόρυφη τουριστική άνθηση με όλες τις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας επιπτώσεις που αυτή συνεπάγεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ το σχόλιό σας
Το όνομά σας εδώ